RSS
 

Turistautak Mánfáról 2.

Utunk Mánfát elhagyva a völgyben levő vendéglő parkolójából indul. Nézzük meg Kecskehátat tavasszal és ősszel a termetes Kőlyuk barlangot, valamint a nehéz terepű Zsidó-völgybe is tegyünk egy kirándulást. Jó olyan helyeken járni, ahol nincs forgalom, ahol még inkább a természet részévé lehet az ember.

Tehát irány Kecskehát! Igazán orchideát szerettem volna fényképezni. Nem találtam. Azonban a kellemes séta pár pillanatát megörökítettem. A hangulatos patakot, amelyen kétszer is át kellett kelni és az erdőt.  

 

 Medvehagyma

 Visszafelé. A vízzel telt tócsákban békák szaporodtak el.

 Ahonnan indultunk.

 

2010. november. A képek HP fényképezőgéppel készültek. Kőlyuk (lezárt barlang)  és onnan Zsidó-völgy, mint nehéz terep volt az út célja. 

 Kőlyuk barlang

Ez egy igazi izgalmas terep. Nem lehet menetelni. Állandóan kisebb-nagyobb akadályokkal kell megküzdeni. Azért érdemes meg-megállni, az út mellett még midig zöldellnek a hatalmas páfrányok, feljebb az örökzöld ruscusok csoportját szemlélhetjük.

 Apró lábú tacskó hősiesen vágta ki magát, semmi nem állhatta útját. Kitartóan hol a fákat átugorva, hol alattuk átbújva oldotta meg a feladatokat. Nagyon tetszett neki is a nem mindennapi menetelésnek mondható útviszony.