RSS
 

Videók - a madáritatónál

Nagy örömömre rendszeresen használják a kihelyezett madáritatót az erdő  madarai. A szomjukat csillapítják, aranyosan kortyolgatnak a mindig friss vízből. Közben állandóan kémlelnek, nincs-e valami veszély a közelben. Van, mikor észrevesznek és elrepülnek, de szerencsére azért  sikerül elcsípni pillanatokat. Sajnos túl sok időt nem tudok ott tölteni, de a látottak teljesen lenyűgöznek. Szuper élmény!

Alig vártam, hogy láthassam azt is, hogy fürdenek a madárkák. Pancsoláskor talán meg is feledkeznek arról, hogy folyton körülnézzenek.  Egy biztos, hasznosnak bizonyult az itató. Itt épp egy vörösbegy  önfeledt fürdése látható.

A következő felvételen kékcinegék frissítik fel magukat a melegben.  Szemmel láthatóan élvezik a hűsítő vizet. A mellettem levő bokron szoktak szárítkozni. Vicces, csapzott kinézetük megmosolyogtat.

 

 
Mókus az itató közelében. Arra vár, hogy elmenjek és ihasson. A szájában diót tartogat zsákmányként. Kíváncsi lettem volna le meri-e tenni ha inni akar vagy annyira védi, hogy előbb inkább biztos helyre teszi. Mivel észrevett, így hamarosan távozott.
 

A harkály is hamar felfedezte az itatót, hiszen a környéken mindig akad munkája. Szerencsémre csak a végén vett észre, nyomban el is repült, de mint látjuk, bőségesen oltotta szomját.

 

 A csuszka rövid mártózása. Sajnos hamar távozott.

 

 

Csuszka iszik.

 

 

Kékcinege iszik.

 

 

 

Szerettem volna bemutatni a 2013-ban készült madáritatós képeket is. Azonban... többször is próbálkoztam, hogy itatót helyezek el az erdőben. Még csak nyoma sem volt, hogy madárka érkezett volna szomját oltani. Mikor ott voltam és vártam madarakra, egy sem jött. Összesen a távolból két cinege hangját hallottam. Ők sem jöttek. Idén itatós élmény és kép nélkül maradtam.